Често задавани въпроси

Как да стигна до кукления театър?

В секция "Контакти" ще откриете карти и транспортни връзки за двата ни салона на ул. „Ген.Гурко”14 и бул. „Янко Сакъзов”19.


Как да разбера каква е програмата на кукления театър?

В секция "Програма" ще намерите, както текущата програма за седмицата, така и месечната. Информация може да откриете и на www.thеatre.art.bg. На касите на театъра има брошура с актуална информация за всички представления за текущия месец. 


Къде да намеря повече информация за представленията?

В секция "Репертоар" ще откриете анотации за всяко едно от представленията в репертоара на театъра. Детайлна информация може да получите и на касите на Столичен куклен театър.


В кои дни от седмицата има постановки в кукления театър?

Столичен куклен театър работи за зрители всяка събота и неделя. В останалите дни от седмицата, има организирани представления за училищата и детските градини в София.  В делнични дни се играят и представления за възрастни.


Колко дълго продължават постановките в кукления театър? Има ли антракт?

Куклените постановки са кратко-форматни - 50 минути. Това не налага антракт. Ако на детето ви се налага да излезе, това може да стане по време на представлението.


От къде мога да си купя билети?

Билети се продават на касите на Столичен куклен театър, както и онлайн на theatre.art.bg, платформата ЕpayGo  и на касите на Изипей в София

Каква е цената на билетите?

Цените на билетите за детските представления са от 6 до 10 лева, в зависимост от избраното заглавие и секторa в залата, като билетите на първите редове са най-скъпи. Цената на билетите за вечерните представления за възрастни са 8, 10, 12, 15 и 20 лева.


Има ли отстъпки и намаления в цените на билетите?

Специални отстъпки има за организираните групови посещения на театъра в делнични дни, както и пакети за цялото семейство.


Какво става с вече купен билет, ако не успея да го използвам?

Бихте могли да замените вашия билет за друго представление или да го върнете на касата на театъра най-късно два часа преди започване на представлението. Ако представлението за което сте купили билет вече е минало, театърът не възстановява сумата за билета. 


На каква възраст трябва да е моето дете за да гледа куклен театър?

В секцията "Програма" за всяко едно от представленията има посочена подходящата възраст. Нашата публика най-често се движи в диапазона между 3 и 10 години. Информация за възрастовите ограничения може да получите и на касата на театъра. 

Моето дете не знае български. Имат ли спектаклите езикова бариера?

Формата на кукления театър – неговата пъстрота и визуален диалог с публиката - позволява постановките да се гледат и от деца, които не знаят български. Все пак, в подобни случаи, моля консултирайте се с билетните ни касиери за избраното от вас заглавие.