ИСТОРИЯ

Международният фестивал-биенале за уличен и куклен театър "ПАНАИР НА КУКЛИТЕ" се организира от Столичен куклен театър за пръв път през 2002 г. От 2004 г. с решение на СОС, става част от Календара на културните събития на Столична община. В досегашните десет издания на фестивала са изиграни повече от 350  представления на трупи от над 25 държави.

Фестивалът се стреми да предлага богата международна програма за всички възрастови групи в двата жанра - уличен и куклен театър, както и редица съпътстващи събития - работни срещи, уъркшоп ателиета, семинари, майсторски класове и други. 
Философията ни е да осъществяваме контакт с трупи и артисти, които представят значими спектакли, получили награди от престижни международни театрални форуми. Стремим се да популяризираме българските и европейските достижения на куклено-театралното изкуство и уличен театър, като залагаме както на добре познати и утвърдени театрални трупи и артисти, така и на по-авангардни изпълнители, които вече са получили оценката на публиката и критиката.

С течение на годините превърнахме фестивала в значимо събитие, което ще продължаваме да доразвиваме и занапред, защото то не е просто част от Календара на културните събития на София, а се нарежда сред водещите куклени фестивали в Европа.