ДИАНА ДОБРЕВА ПОСТАВЯ „НЕПОЗНАТОТО ДЕТЕ“ В СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР

ДИАНА ДОБРЕВА ПОСТАВЯ „НЕПОЗНАТОТО ДЕТЕ“ В СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР


Половин година след като книгата „Непознатото дете“ на Е. Т. А. Хофман, беше публикувана за първи път на български език, на 7 декември от 19.00 ч. на сцената на Столичен куклен театър ще се състои и премиерата на едноименната постановка.
 
Режисьор на представлението - копродукция с издателство „Ентусиаст“ и фондация „Културни перспективи“ - е носителката на „Аскеер“ Диана Добрева, която за първи път приема предизвикателството да работи по спектакъл за деца. Драматург на постановката е Ангел Еленков, а сценографията е дело на Марина Райчинова.
 
„Написана преди два века, тази приказна история е едно вечно завръщане към възприятието на света чрез детската чистота и стремежа на вече зрелия човек към изгубения рай. Самото „непознато дете“ е една алегория на недостижимото съвършенство“, споделя Диана Добрева. Според хореографа на постановката Деян Георгиев тази история е всъщност разказ за порасналото дете, което се връща назад в търсене на нещо изгубено, в търсене на абсолютната любов, на детското съзерцание, чрез което се открива красотата на всичко живо.
 
Представлението проследява приключенията на Феликс и Кристина, братче и сестриче, които срещат в гората чудно дете. Само с едно докосване, непознатото дете превръща растенията и животните в техни приятели в игрите, а вятъра – в приключение. За нещастие страховитият магистър Мастилко, цар на гномите, враг на въображението и мечтите, се опитва да развали техните вълшебни весели игри. Ще успее ли той да унищожи царството на непознатото дете?
 
 
НЕПОЗНАТОТО ДЕТЕ
от Е.Т.А. Хофман
 
Драматизация: Ангел Еленков
Режисьор: Диана Добрева
Сценография: Марина Райчинова
Музика: Георги Стрезов
Хореография: Деян Георгиев
Звуков дизайнПетя Диманова

Видео дизайнПетко Танчев
Ас. сценограф: Ирина Тцапрева, Сияна Пейчинова
Участват: Диляна Спасова, Иван Райков, Ивет Лазарова – Торосян, Мариан Рангелов, Мариета Петрова, Мая Бежанска, Мелин Ердинч, Мила Коларова, Румен Гаванозов, Стефан Димитров, Цветослава Симеонова

 

 
Всички новини