10-ТИ ПАНАИР НА КУКЛИТЕ

10-ТИ ПАНАИР НА КУКЛИТЕ

На 14.09.2018 г.  от 19.00 ч. в салона на Столичен куклен театър /ул. „Гурко“ 14/,  се състоя официалното откриване на  10-тото юбилейно издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите” 2018 .
От 14 до 23 септември 2018 г.  София  ще е пъстра, цветна, изпълнена с много настроение и творческа енергия, невероятни емоции и фестивален дух. За десети път в столицата ще се срещнат и покажат творчеството си куклени и улични артисти от Япония, Италия, Испания, Израел, Великобритания, Франция, Унгария, Холандия, Полша, Хърватия, Русия и България.
Биеналето се организира от Столичен куклен театър и Столична община. То е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.
Партньори на събитието са Министерството на културата, АКТ УНИМА – БЪЛГАРИЯ, Институт „Сервантес”, Италиански културен институт, Институт Балаши – Унгарски културен институт в София и Посолството на Унгария в България, Посолството на държавата Израел в България,  Театър „Българска армия“, НДК, Театър 199.
Медийни партньори на фестивала са: БНТ,  ДАРИК радио и радио ФЕМИЛИ.

Вижте програмата на фестивала тук
Всички новини