Целогодишна Куклено-театрална школа в Столичен куклен театър – сезон 2024/2025

Целогодишна Куклено-театрална школа в Столичен куклен театър – сезон 2024/2025

Куклено-театрална школа – сезон 2024/2025
Столичен куклен театър обявява записване за целогодишна куклено-театрална школа, която ще се провежда всяка събота и неделя, в рамките на театралния сезон, между 14:00 и 17:00ч. в салона ни на бул. „Янко Сакъзов” 19.
Школата има за цел да предостави на всички артистични деца, над 7 годишна възраст, професионална среда, в която да развият своята индивидуалност и творческо мислене.
Ментори в куклено-театралната школа ще бъдат професионални актьори, режисьори и сценографи от екипа на Столичен куклен театър.
С част от тях ще можете да се запознаете на октомври, от 12:30ч. в салона ни на бул. „Янко Сакъзов” 19, когато организираме „Ден на отворените врати” и ще ви представим всички процеси и етапи, през които децата ще преминат. Записванията за школата се извършват само и единствено на билетната каса на театъра!
Те ще бъдат възможни до 1 ноември, когато отбелязваме Деня на народните будители и с нови стъпки ще продължим делото им за културно, и духовно извисяване!
Първото занятие ще се проведе на ноември, а финалът на школата ще бъде на юни, 2025г., когато младите таланти ще представят своя реализиран театрален спектакъл пред публика.
Програма на куклено-театралната школа на Столичен куклен театър:
История на куклено-театралните практики
Изработка на кукли
Изработка на костюми
Пластика и танц на сцената
Техники в кукления театър
Разработване на пиеса и работа с текст
Правоговор и ролеви игри
Индивидуални и групови етюди
Подготовка на театрален спектакъл
Финален показ на резултати от школата
Максималният капацитет в групата е 15 деца, като за първите 7 записани, (за целия период на школата – 8 месеца), сме подготвили префернциална отстъпка от 35 %, от общата цена
Цена за школата сезон 2024/2025: 2800 лв.
Начини на плащане и отстъпки:
Плащане месец за месец – 350 лв.
Плащане за три месеца – 900 лв.
Плащане за целия период от осем месеца – 2000 лв.
Специална отстъпка от 35% за първите седем записали се за целия период на школата – 1820 лв.
Очакваме всички почитатели на кукления театър!За допълнителна информация – 0878 734 638 Галина Савова – /актриса и ръководител на куклено-театрална школа/; pr@sofiapuppet.com; kasa@sofiapuppet.com
Всички новини