СТРИЙТ ТАНЦИ ОТ ЛАБОРАТОРИЯ FLAVA HOUSE НА СЦЕНАТА НА СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР

СТРИЙТ ТАНЦИ ОТ ЛАБОРАТОРИЯ FLAVA HOUSE НА СЦЕНАТА НА СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР

 
“Това не е спектакъл!” е заглавието на първия публичен преглед на художествената дейност на танцьорите от лаборатория за стрийт танци и култура Flava House. На 15 декември (вторник) от 19:30 ч. Столичен Куклен Театър ще се оживи от енергията и емоциите на преподаватели и ученици от танцовата школа.
 
Hад 70 участници ще представят различните стилове на уличните танци и всички умения, които са натрупали през последната година. 17 отделни пърформанса ще съберат в едно емоцията от това да бъдеш не само танцьор, а и артист.
 
Специален гост ще бъде Рафи Бохосян, който ще представи първия си сингъл като независим изпълнител – “Нов ден”!
 
Лабораторията за стрийт танци и култура Flava House се намира в София и е създадена през 2013 г. Тя събира хора от различни възрасти и професионални интереси. Това, което ги обединява са чарът от предизвикателствата на изкуството, както и желанието да изразяват себе си по различни от конвенционално приетите начини. Идеята на пространството е да създава стабилни основи – приятелство, единност, свобода в методите на комуникация, които да развиват органичната хип-хоп култура в страната.
 
“Това наистина не е спектакъл. Това е равносметка за добре свършена работа” - обясни Костадин Екзаров, един от създателите на Flava House. “Даваме възможност на всички наши танцьори да покажат това, което ги вълнува най-много в културата и да изразят себе си по най-добрия за тях начин.”
 
Стрийт културата – от начин на обличане през избор на спортни активности до социалното обкръжение – отдавна е в България и вече е начин на живот за много хора и най-вече за младото поколение. “Точно затова създадохме Flava House. Искахме да дадем реален шанс на всички, които се интересуват, да се запознаят с уличните танци и да си изградят правилна представа за това какво е било, и какво трябва да бъде. Естествено любовта към музиката също е основна движеща сила” - сподели Яница Станкева, преподавател в залата
 
 
 
Всички новини