СКТ участва в официалната церемония по закриването на TIP Project

СКТ участва в официалната церемония по закриването на TIP Project

Спектакълът „Игра на въображение“ на Столичен куклен театър беше част от официалната церемония за закриване на двугодишния европейски проект TIP Project – Transferring Innovative Practices, която  се проведе от 12 до 15 юли в град Матузинюш, Португалия. 

Проектът TIP включва партньорство, обучения и споделяне на опит между организации и професионалисти от културните и образователните структури на пет европейски държави – България, Великобритания, Италия, Португалия и Унгария. Поканата за представяне на спектакъла идва от ESMAE – Националната академия за музика и сценични изкуства на Португалия. 

И двете представления на спектакъла, изиграни пред пълни салони на 12 юли  - от 17.00 и 19.00 ч.,  в залата на ЕSMAE, бяха изключително добре приети от публиката !  

"Игра на въображение" е модерен, визуален спектакъл с импровизирани кукли, образи и картини, които се създават и оживяват пред очите на зрителите на UV светлина, в така наречената „черна камера“. Благодарение на своето въображение, всеки зрител по свой начин ще открие света, който го заобикаля. Един необикновен разказ за живота, такъв, какъвто е - море от мечти!
 
Всички новини