ПРЕМИЕРА! ПРЕМИЕРА!

ПРЕМИЕРА! ПРЕМИЕРА!

Столичен Куклен Театър представя премиерния  спектакъл “Малкият Мук”,  по Вилхелм Хауф
На 03.10.2020 г. - събота, Столичен Куклен Театър ще представи първата премиера в обновения си салон на бул. Янко Сакъзов №19. Представлението ще се играе два пъти в уречения ден – предпремиера от 12:00 и премиера от 19:00 часа.
Драматизация: Дарко Ковачовски
Режисьор: Тодор Вълов
Сценография: Наталия Гочева
Музика: Пламен Мирчев - Мирона
Участват: Мариан Рангелов, Любомир Генчев, Мила Коларова, Димитър Тодоров, Ирен Лазарова, Христо Димитров
 
Издадена през далечната 1826 година от Вилхелм Хауф, разказ-приказката “Малкият Мук” продължава да бъде актуална и до днес.
Във времена на силно разклатени нравствени добродетели е повече от важно да ги възпитаваме у децата и да им покажем кои са достойните човешки качества – честност, справедливост, борба за истина и правда.
Точно такава е и историята на Малкия Мук. Произхождайки от много бедно семейство, Мук е подложен от съдбата на редица изпитания и перипети. Той се сблъсква с измамното щастие и блясък на високите обществени постове и преходността на славата и богатството, но успява честно и достойно да извоюва своето право на човешко щастие.
Постановката сама по себе си притежава колкото развлекателна, толкова и образователна цел.  Подрастващото  поколение има силна потребност да бъде информирано за изконните човешки добродетели и ценности, а какъв по-добър начин да им бъде поднесена тази информация от един интересен прочит на любима класическа приказка!
Представлението е подходящо за деца над 4 годишна възраст.
 
Спектакълът Малкият Мук е поставен за първи път в Столичен Куклен Театър през 1978 година от режисьора Сегей Висонов, сценография Лиляна Ангелова.
През целия месец Октомври във фоайето на театъра ще бъдат изложени автентични кукли и снимки от първата постановка. Всички посетители на салона на бул. Янко Сакъзов № 19 ще имат възможност да се запознаят с тях.
 
Всички новини