ГРОЗНОТО ПАТЕ - ПРЕМИЕРА

ГРОЗНОТО ПАТЕ - ПРЕМИЕРА

 
На 27 април 2018 г. от 19 часа, в салона на бул. „Янко Сакъзов” 19, Столичен куклен театър ще представи премиерния си спектакъл „Грозното пате”, по приказката на Ханс Кристиан Андерсен. Драматизацията и режисурата са на  Мария Банова. Сценографията e на Васил Рокоманов. Куклите и костюмите са дело на Силва Бъчварова. Музика – Димо Стоянов от P.I.F.
Участват актьорите: Мая Бежанска, Камен Асенов, Румен Гаванозов, Димитър Иванов.


Една от най-известните приказки на Андерсен e написана през 1842 година, като в сюжета  авторът използва преживявания от своя живот. На театралната сцена претърпява неуспех. 
Днес приказката отново оживява на сцената на Столичен куклен театър и с финес, завладяващ разказ и на достъпен за най-малките зрители език, поднася посланието всеки да следва мечтите си, да отстоява себе си и да не се страхува да бъде различен.
Приказките за деца, на Андерсен, които са над 150, са го определили, като една от най-значимите фигури в световната литература. Неговите творби хвърлят искри и запалват пламъка на човечността в хорските сърца. Приканват всеки да се замисли,  да се вгледа вътре в себе си и там да открие красотата и любовта, да вярва, че винаги може от Грозно пате, да се превърне в красив бял лебед!


 
Всички новини